Almanya: Putin enerji ve gıdayı silah olarak kullanıyor

Almanya: Putin enerji ve gıdayı silah olarak kullanıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik tutumunu değerlendirdi.

(Fotoğraf: OSCE Parliamentary Assembly)

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus ordusunun Ukrayna genelinde hava ve kara saldırılarını artırdığı bir dönemde Moskova yönetimini imha etme politikası gütmekle suçladı.

Rus ordusu son olarak Ukrayna'nın başkenti Kiev'i İran'dan tedarik edildiği öne sürülen kamikaze dronlarla hedef almıştı.

Başkent Kiev'in yanı sıra Ukrayna'nın çeşitli şehirlerine yönelik devam eden Rus saldırılarında ülkenin altyapısı da hedef almıştı.

Bunlara karşılık Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının bugün Brüksel'de enerji krizinden çıkış yollarını tartışacağı oturum öncesinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz Federal Meclis’te yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in enerji ve gıdayı bir silah olarak kullanmasına rağmen Batılı ülkelerin birliğine zarar vermede başarısız kaldığını dile getirdi.

"Rusya'nın gelişigüzel saldırıları ona savaşı kazandırmayacak"

Scholz bugün yaptığı açıklamalarda, Ukrayna'yı imha etme politikası güden Rusya'nın savaş hedeflerine varamayacağını vurguladı ve tam olarak şöyle dedi:

"Moskova'nın son saldırılarının yanıtsız kalmasına geçit vermeyeceğiz. İmha etme politikaları, savaşı kazanma konusunda Rusya'ya bir faydası olmayacak. Bu politikalar yalnızca Ukrayna ve ortaklarının birlik ve kararlılığını güçlendirecektir."

Almanya Başbakanı Scholz ayrıca Rus gazından bağımsızlık elde ettiklerini hatırlatırken enerji krizi sonucunda artan fiyatları düşürmek için çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi.

Ancak Scholz, AB'nin gazda tavan fiyat uygulamasına başvurması halinde elde edilen kazançların boşa gidebileceğini ifade etti.

AB'de 15 ülke  gaz konusunda tavan fiyat belirlenmesini talep ediyor. Ancak Almanya'nın bu uygulamaya karşı çıktığı biliniyor.

Alman hükümet yetkilileri, ithal edilen gaz hususunda tavan fiyat belirlenmesinin tedarikte boşluklar meydana getirebileceğini savunuyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.