Almanya'dan Ukrayna'ya IRIS-T hava savunma sistemi

Almanya'dan Ukrayna'ya IRIS-T hava savunma sistemi

Rusya'nın hava saldırılarını artırdığı bir dönemde Almanya, Ukrayna'ya hava savunma sistemleri gönderme kararı aldı.

Rusya'nın Ukrayna güçlerine havadan ve karadan füzelerle saldırmasının yanı sıra son olarak İran'ın sattığı kamikaze droneları olmak üzere insansız hava araçlarını sahada kullanmaya başlaması, Kiev yönetiminin Batılı ülkelerden hava savunma sistemleri talebini artırmasına neden oldu.

Bu kapsamda Kiev'in talebine yanıt gecikmedi. Halihazırda ABD'den tedarik edilen çok namlulu roketatar sistemi HIMARS, ülkede Rusya'ya karşı kullanılıyordu.

Son olarak Almanya, Rusya'nın son dönemde artırdığı SİHA saldırılarına karşı Ukrayna'ya önümüzdeki günlerde 4 adet IRIS-T orta menzilli hava savunma sistemi teslim edecek.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum hakkında bilgi almak üzere cumartesi günü Odessa'da Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile bir araya geldi.

Görüşmelerin ardından basına demeç veren Almanya Savunma Bakanı Lambrecht, "IRIS-T hava savunma sistemi önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya sağlanmış olacak." diye konuştu.

Lambrecht ayrıca söz konusu hava savunma sisteminin bilhassa insansız hava araçlarına karşı koymada etkili olduğunu söyledi.

Almanya birkaç ay önce Ukrayna'ya IRIS-T" tipi hava savunma sisteminin sağlanacağı sözünü vermişti.

Son dönemde başta SİHA'lar olmak üzere Ukrayna'ya Rus güçler tarafından çeşitli hava saldırıları tertip ediliyor.

İran yapımı kamikaze drone'ları da son haftalarda Rus saldırılarında epeyce kullanılmıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.