Altılı Masa: Erdoğan bir kez daha aday olamaz

Altılı Masa: Erdoğan bir kez daha aday olamaz

Altılı Masa tarafından gerçekleştirilen 11. toplantı sonrası yapılan açıklamada "Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir." denildi.

Altılı Masa 11. toplantı için  Yİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerde Ak Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttiftakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağının altı çizildi.

Altılı Masa'nın 14 Mayıs'ta yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçimlerine hazır olduğu belirtilen açıklamada, "Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa'ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerine yer verildi.

Altılı Masa bir sonraki toplantıyı 13 Şubat 2022'de Saadet Partisi ev sahipliğinde yapacak.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.