Amazon yakında drone'larla teslimat yapacak

Amazon yakında drone'larla teslimat yapacak

Amazon şirketi, yakın zaman içerisinde siparişleri müşterilerine yeni geliştirilen 'drone'larla ulaştırmaya başlayacağını duyurdu.

Amazon birkaç ay içerisinde siparişleri müşterilerine yeni geliştirilen 'drone'larla ulaştırmaya başlayacak. Açıklama şirketin yöneticilerinden Jeff Wilke tarafından yapıldı.

Las Vegas’ta düzenlenen “re:MARS” adlı konferansta konuşan Wilke, bu insansız hava araçlarının, dikey olarak havalanıp iniş yaptıklarını, daha önce denenen modellere göre daha stabil ve güvenli olduklarını söyledi.

Wilke, drone'ların ilk olarak nerede hizmet verecekleri konusundaysa bir açıklama yapmadı. Amazon drone'la ilk teslimatını 2016 yılında İngiltere’de yapmıştı.

Wilke, Amazon’un tamamen elektrik enerjisiyle çalışan ve 24 kilometre menzili olan dronelar üzerinde çalıştığını söyledi. Söz konusu droneların yaklaşık 2.5 kilograma kadar olan paketleri taşıyabileceği belirtiliyor. Amazon, ayrıca şehir merkezlerine yakın olan depolarının da sayısını arttırıyor.

Amazon uzunca bir süredir siparişlerin insansız hava araçları aracılığıyla teslimatı konusunda çalışmalar yürütüyor. Ancak özellikle ABD'de bu tarz insansız hava araçlarının uçuş izinlerinin alınması son derece zorlu bir süreç gerektiriyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.