Amerikan uçakları Somali'de sivil katliamına devam ediyor

Amerikan uçakları Somali'de sivil katliamına devam ediyor

ABD'ye ait savaş uçaklarının Somali'nin orta kesiminde sivil yerleşimleri hedef alan bir hava saldırısı düzenlediği ifade edildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

ABD Somali'de hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Amerikan savaş uçakları, Somali'nin orta kesimindeki Hiran bölgesine bağlı Buk Akable yerleşimine hava saldırıları düzenledi.

Saldırıların Mogadişu yönetimi ile birlikte koordine edildiği kaydedildi.

Bölgenin konumu:

Bölge kaynakları, Eş Şebab kontrolünde olduğu belirtilen yerleşime yönelik hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 7 sivilin de yaralandığını dile getirdi.

Mogadişu yönetimine bağlı medya ise saldırılarda Eş Şebab mensuplarının hedef alındığını ve öldürülenlerin grup mensupları olduğunu öne sürdü.

ABD Afrika Komutanlığı'ndan (AFRICOM) saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yayınlanmadı.

Son dönemde Somali'nin özellikle güney kesimlerinde ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kenya'ya ait savaş uçaklarının sivillere yönelik katliamlarında artış yaşandığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.