Analiz | Filistin halkından sonra Siyonizm'in en büyük kurbanı Yahudiler

Analiz | Filistin halkından sonra Siyonizm'in en büyük kurbanı Yahudiler

"Eğer Yahudiler İsrail'in zulmüyle yanlış bir şekilde ilişkilendirilmek istemiyorlarsa, cevap sesli bir şekilde anti-Siyonist olmak ve hem Siyonizmi hem de İsrail'in yerleşimci kolonisini ortadan kaldırmak için çalışmaktır."

Amanda Gelender | Middle East Eye | Tercüme: Mepa News

İsrail, değer verdiğimiz Yahudi sembollerini çaldı ve kendine mal etti, onları devlet destekli soykırımın işaretleri olarak siyasileştirdi. Filistinliler, Yahudi halkını koruma kisvesi altında Batı imparatorluğunun ganimetleri için acı çekmeye devam ediyor.

Filistinlilerden sonra Siyonizmin bir sonraki kurbanı Yahudi inancı.

İsrail ve dünyanın dört bir yanındaki Siyonistler, Yahudi sembollerini; korkutmak, aşağılamak ve kendilerine ait olduğunu düşündükleri şeyler üzerinde hak iddia etmek için silah olarak kullanıyor.

(Örneğin) İsrail askerleri Filistinli bir tutuklunun yüzünü Davut Yıldızı ile damgaladı. İsrail güçleri, gözleri bağlı kaçırdıkları Filistinlilere mavi Davut Yıldızı ile süslenmiş İsrail bayrağını sallattı ya da giydirdi. Ve bu aşağılamayı videoya kaydederek Siyonistlerin alaylarına katılmaları için internette yayınladı.

İsrailliler, açlık ve hastalıktan ölmek üzere olan insanlar üzerine hava saldırıları düzenlenirken Filistinlilerle "Hanuka Bayramınız Kutlu Olsun" tezahüratlarıyla alay etti. Bu Yahudi inancına nasıl şeref verebilir?

Kitlesel katliamlarla ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olan Yahudi halkı, küresel olarak "Yahudi halkını nasıl koruyacak?"

'Şiddetin sembolü'

Dünyanın dört bir yanındaki Yahudiler bu yıl Hanuka'nın başlangıcına hazırlanırken İsrail, Gazze'nin yükselen sesini temsil eden Filistinli bir profesörü, sevilen bir entelektüeli öldürdü. Şair ve eğitimci Dr. Rıfat el Arir -ve ailesinin altı üyesi- İsrail tarafından Gazze Şehrindeki kız kardeşinin evinde "kasıtlı bir şekilde hedef alınarak" öldürüldü.

Ben ve diğer pek çok Yahudi yıllık ışık festivalimiz için hazırlık yaparken İsrail, Gazze'deki olayları anlatanları ve gazetecileri ortadan kaldırmaya yönelik devam eden kampanyanın bir parçası olarak Rıfat'ı vahşice katletti. Bunu bizim adımıza yaptıklarını iddia ediyorlar.

İsrail'in Rıfat'ı katlettiği yerin yakınlarında, Siyonist askerler Hanuka'nın ilk gecesini, Filistin halkının sevdiklerinin çıkarılmamış cesetlerinin sıkışıp kaldığı yıkılmış evlerin enkazına devasa bir menora dikerek kutladı.

Menora, şu anda halkımızın umudunu ve ruhunu temsil etmek yerine, dünyaya sömürgeci bir askeri zaferi ilan ediyor. Bir şairin tutkulu muhalefetinin İsrail'in ölüm makinesi tarafından yok edildiği bir yerde şiddetli bir fethin sembolü...

Her Hanuka'da kutladığımız efsanevi hikâyeye göre, az miktarda yağ mucizevi bir şekilde Makabilerin tapınaklarını sekiz gece boyunca aydınlatmalarını sağlamıştır. Hanuka, Yahudi özgürlük savaşçılarının vahşi tiranlığa karşı koyma inanç ve azimlerinin bir kutlaması haline gelmiştir. Rıfat ve İsrail tarafından şehit edilen diğer pek çok kişi bu Yahudi isyancıların direnişini yansıtmaktadır. Devlet terörü karşısında ışığın ölümsüz sembolleri ve Filistin ruhunun asla söndürülemeyeceğinin bir hatırlatıcısı...

Siyonizm bir zamanlar Yahudilik içinde uç bir milliyetçi siyasi hareketti. Ancak çıkarları Batı emperyalizmi ile örtüştüğünde Filistin'i sömürgeleştirmek için gerekli desteği alabildi. Fakat Siyonist milliyetçilik var olduğu sürece, halkımızın Batı destekli bir yerleşimci kolonisi inşa etmek için Filistinlileri öldürmesi ve yerlerinden etmesi gerektiği fikrini reddeden anti-Siyonist Yahudiler de var olmuştur.

Bu soykırım, Holokost'un korkutucu yankılarını taşıyan, bitmek bilmeyen bir kâbustur. Siyonistlerin Davut Yıldızı'nı silah olarak kullanması, Yahudileri sokaklarda katletmeden önce onları aşağılamak için (çalınmış ve kendilerine mal edilmiş) gamalı haç sembolünü kullanan alaycı Nazileri anımsatmaktadır.

Siyonistlerin Filistinlileri taciz etmeleri ve kutsal sembollerimiz ve dualarımızla alay etmeleri beni sürekli olarak şaşırtıyor. İsrail işgal güçleri geçtiğimiz günlerde bir camiye baskın düzenleyerek Filistinlileri gözaltına aldı ve taciz etti, aynı zamanda İbranice dualar okumak için caminin hoparlör sistemini ele geçirdi.

Bu, kutsal ibadethanelerinde dua eden Müslüman Filistinlilere bir hakarettir ve inancımızın İsrailli faşistler tarafından silah haline getirilmesini reddeden vicdan sahibi her bir Yahudi'ye hakarettir.

'Yahudiliği siyasallaştırmak'

Siyonistler, Tevrat parşömenlerimizin boynuna gerçek bir bıçak dayarken, Filistinliler üzerinde hakimiyet kurmak için Davut Yıldızı'nı grafiti yaparak ve damga olarak kullanarak Yahudiliğin adına leke sürüyorlar. Ancak Yahudiliğin ruhunun sembolik ölümü, Filistin soykırımının maddi ve süregelen yıkımının yanında sönük kalıyor.

İsrail 20 binden fazla Filistinliyi öldürdü ve öldürmeye devam ediyor. Neredeyse iki milyon insanı yerinden etti ve Gazze'yi açlık, susuzluk ve halı bombardımanından kurtulmayı başaranlar için yaşanmaz hale getirmek için evleri, ekosistemi ve altyapıyı kasıtlı olarak tahrip etti.

İsrail, Yahudi inancını bir savaş silahı olarak kullanarak Filistin'de katliam yaptığı sürece, insanlar küresel Yahudi toplumunu yanlış bir şekilde İsrail ile bir tutacaktır.

Siyonistler Yahudiliği siyasallaştırarak, Yahudileri milliyetçi barbarlıktan uzak bir inanç pratiğinden mahrum bırakmışlardır.

Antisemitik Batılı ülkeler, Yahudilerin kendi emperyalizmleri için ahlaki bir kılıf ve canlı kalkan olarak hareket etmelerinden son derece memnundur. Bunlar, Yahudi Holokost mültecilerinin ülkeye girişini reddeden ama İsrail'in askeri yayılma projesine tereddüt etmeden milyarlar akıtan ABD gibi ülkelerdir.

Siyonizm artık Yahudilik içinde bir uç ideoloji değildir. Toplumumuzun çoğunluğunun desteklediği soykırım ve işgalle boğuşuyoruz. Bu, Filistinlilerin hayatını canavarlaştıran çıkaran ve silen, Filistin toprakları üzerinde hak sahibi olmayı öğreten, korku ve İslamofobiyi merkeze alan ve İsrail'in vahşetini aklayan, süregelen Siyonist telkinlerin bir sonucudur.

Yahudi anti-Siyonizmine adım atmanın bir parçası da dinimizin sömürgeci güçler adına sürekli soykırım yapan faşistler tarafından ele geçirildiği gerçeğini kabul etmektir.

Eğer Yahudiler İsrail'in zulmüyle yanlış bir şekilde ilişkilendirilmek istemiyorlarsa, cevap sesli bir şekilde anti-Siyonist olmak ve hem Siyonizmi hem de İsrail'in yerleşimci kolonisini ortadan kaldırmak için çalışmaktır. Anti-Siyonist bir Yahudi olarak, Filistinlilerin özgürlüğünü inanç pratiğime entegre etmeyi hevesle benimsiyorum.

Siyonizmi Yahudilik ritüellerimden ayırmak bir yük değil: Yahudiliğimi Tikkun Olam'ın -dünyayı onarmaya yönelik Yahudi ahlaki zorunluluğu- ilahi enerjisiyle dolduruyor.

Siyonizmi Yahudilikten ayırmak, Filistinliler gibi yok edilmeye direnmek için son nefeslerine kadar savaşan Yahudi atalarımla olan bağımı derinleştiriyor. Yahudilik, şiddet yanlısı Siyonist milliyetçilikten daha uzun ömürlü olacak ve Filistin özgürleştiğinde hepimiz özgürleşeceğiz.


Middle East Eye'da yayınlanan bu değerlendirme Mepa News okurları için Türkçeleştirilmiştir. Değerlendirmede yer alan ifadeler yazarın kendi görüşleridir ve Mepa News'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum