ANKA ve Bayraktar İHA'lar deprem bölgesinde kullanılıyor

ANKA ve Bayraktar İHA'lar deprem bölgesinde kullanılıyor

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Elazığ'da ANKA ve Bayraktar TB2 gibi yerli insansız hava araçları deprem sonrası bölgeyi 7/24 gözetliyor, elde edilen görüntüler anlık olarak kriz merkeziyle paylaşılıyor.

Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, ANKA ve Bayraktar TB2 gibi milli insansız hava araçlarının depremin hemen ardından çevredeki bekleme noktalarından havalanarak Elazığ’da görev üstlendiğini söyledi.

Depremin hava karardıktan sonra yaşandığını hatırlatan Oğuz, “Gecenin karanlığında herkesin panik olduğu bir ortamda Türkiye’nin kendi milli İHA’larını bu bölgede kullanması son derece önemli. Çünkü bu gibi durumlarda hasar görmüş bölgeyi en iyi şekilde havadan görebilirsiniz.” diye konuştu.

Oğuz insansız hava araçlarının kullanımı ile ilgili şunları söyledi:

"Böyle bir imkanın size kazandırdıkları da önemli. Bir şehrin tamamını fotoğraflayabilir, nerelerde hasarın daha çok olduğu net görebilir, merkezde alacağınız aksiyonlar ile elinizdeki ekipleri en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Depremin hemen ardından Elazığ’ın havadan çok net bir röntgeninin çekildiğini söylemek mümkün."

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.