Elazığ depreminde son durum

Elazığ depreminde son durum

Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde şu ana kadar toplam 31 kişi hayatını kaybederken bin 600'ü aşkın kişi de yaralandı.

Cezayir'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 31 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 607 kişinin yaralandığını, ancak yaralananlardan bin 503'ünün taburcu edildiğini bildirdi.

"45 kişi kurtarıldı"

Depremin ardından enkazdan şimdiye kadar 45 kişinin kurtarıldığını dile getiren Erdoğan, "Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Devletimiz deprem anından itibaren vatandaşlarımızın yanına koşmuştur. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik ve beraberlik içinde sarmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

"Şu anda 3 bakanımız, milletvekillerimiz orada. Tüm ekipleriyle birlikte hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar." diyen Erdoğan, depremde yıkılan, hasar gören evler için hasar tespit çalışmalarından sonra süratle yeniden inşaat çalışmalarını başlatacaklarını bildirdi.

599 artçı deprem meydana geldi

Depremden sonra meydana gelen toplam artçı sayısının 599 olduğu kaydedildi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.