Arakanlı Müslüman öğrenci mülteci diye üniversiteden atıldı

Arakanlı Müslüman öğrenci mülteci diye üniversiteden atıldı

Bangladeş'in Cox's Bazar Uluslararası Üniversitesi, mülteci olduğu gerekçesiyle Rahime Akter Khuşi'nin öğrenciliğine son verdi.

Bangladeş'te bir üniversite, Arakanlı Müslüman öğrencinin mülteci olduğu gerekçesiyle üniversiteyle ilişiğini kesti.

Japantimes'in haberine göre, Bangladeş'in Cox's Bazar Uluslararası Üniversitesi, mülteci olduğu gerekçesiyle Rahime Akter Khuşi'nin öğrenciliğine son verdi.

Üniversite yetkilisi Abül Kaşem, Khuşi'nin öğrenciliğinin, Arakanlı Müslüman kimliğini saklaması sebebiyle iptal edildiğini ve konunun araştırılacağını açıkladı.

Khuşi'nin lise öğrenimini Bangladeş'te Chittagong şehrinde tamamladığını gösteren belgeler sunduğunu söyleyen Kaşem, "Rohingyalılar üniversitemize kabul edilemez çünkü onlar mülteciler. Yabancılar burada okuyabilir ama gerekli prosedürleri tamamlamalılar." diye konuştu.

Üniversitenin kararının kendisini yıktığını aktaran Khuşi, "Başka biri olsa şimdiye kadar kendini öldürebilirdi ama ben durumla mücadele edebilmek için elimden geleni yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Khuşi, ailesinin 1990'larda Myanmar Arakan eyaletinden ülkeye geldiğini ve Cox's Bazar'da doğup büyüdüğünü söyledi. 

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.