BM: Myanmar hükümeti Arakan'da soykırım peşinde

BM: Myanmar hükümeti Arakan'da soykırım peşinde

Birleşmiş Milletler Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara karşı şiddet eylemlerinin "soykırım niyetiyle" yapıldığını duyurdu.

Geçen yıl eylülde, Arakanlı Müslümanların, Myanmar ordusu tarafından, soykırım olarak tanımlanan 5 maddeden 4'üne maruz kaldığını aktaran Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonu'nun yeni raporunda, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara karşı şiddet eylemlerinin "soykırım niyetiyle" yapıldığının elde edilen yeni delillerle pekiştiğini açıkladı.

Raporda, Misyon'un, Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım eylemlerinin tekrarlanma riskinin ciddi boyutlarda olduğu sonucuna makul gerekçeler ışığında vardığı bildirildi.

600 bin Arakanlı Müslümanın durumu daha da kötüleşti

Raporda, aradan geçen bir yılda Arakan eyaletindeki 120 bini kamplarda toplam 600 bin Arakanlı Müslümanın durumunun daha da kötüleştiğine işaret edildi.

"Sorumlusu Myanmar hükümeti"

Raporda, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara karşı "sistematik ve geniş çaplı insanlık dışı eylemleri ve zulmünün" sürdüğü bildirildi. Soykırımın önlenmesi için sorumluları cezalandırmayan Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım eylemlerinden sorumlu tutuldu.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.