Aralarında subaylar da var: Esed rejimi İdlib'deki kayıplarının yasını tutuyor

Aralarında subaylar da var: Esed rejimi İdlib'deki kayıplarının yasını tutuyor

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde ciddi kayıplar verdiği ortaya çıktı.

Dün Esed rejimine bağlı haber kaynakları, İdlib'in güney kırsalındaki temas hatlarında son sızma operasyonları sırasında ölen subaylar da dahil olmak üzere bir grup rejim askerinin yasını tuttu.

Esed rejimine yakınlığıyla bilinen haber kaynaklarının servis ettiği haberde, rejim güçleri saflarında faaliyet gösteren ve aralarında subayların da bulunduğu 8. Tank Tümeni'ne bağlı 7 unsurun isimleri yer aldı.

Söz konusu tümenin mensuplarının geçtiğimiz günlerde İdlib'in güney kırsalındaki temas hatlarında muhalif gruplarla girdikleri çatışmalar sırasında öldürüldüğünü belirtti.

İdlib'in kırsalındaki Cebel Zaviye bölgesindeki kasaba ve köyler, garantör ülkeler olan Türkiye ve Rusya'nın iki taraf arasındaki tüm askeri operasyonları durdurma anlaşmasına rağmen Rusya ve İran destekli rejim milislerin sızma girişimlerine ve kara bombardımanına tanık oluyor.

Son birkaç gün içinde İdlib'in güney kırsalındaki Cebeli Zaviye cephelerinde rejim ve Rusya destekli milislerin birçok sızma girişimine muhalif gruplarının yanıt verdiği ve onlarca asker ve subayı öldürüp yaraladıkları aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.