Rusya destekli rejim İdlib'de TSK konvoyunu hedef aldı

Rusya destekli rejim İdlib'de TSK konvoyunu hedef aldı

Rusya ve İran destekli rejim güçleri İdlib'in güneyindeki güçlere takviye olarak giden TSK konvoyunu ağır silahlarla hedef aldı.

Rusya ve İran destekli rejim güçleri İdlib'in güneyindeki Cebeli Erbain bölgesindeki gözlem noktalarından birinin önünde Türk askeri takviyelerinin bölgeye girmesinin ardından Türk askeri araçlarını hedef aldı.

Bölgedeki yerel askeri kaynaklar, ''Rejim güçleri ve İran destekli milislerin Kefranbel kasabasında ve çevre köylerde konuşlandıklarını'' aktarırken, ''Bu sabah Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait iki zırhlı aracın İdlib kırsalında bulunan Cebeli Erbain'e bağlı Maarzaf köyü yakınlarındaki Türk askeri karakoluna girmesi akabinde havan topuyla hedef alındığını'' bildirdi.

Kaynaklar, saldırı sonucu bölgeye yakın tarım alanlarında yangın çıkmasıyla birlikte, bazı zırhlı araçlara şarapnel parçalarının isabet ettiğini ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığını aktardı.

Yerel kaynaklara göre rejim güçlerinin saldırısı, İdlib'in güney kırsalındaki Cebeli Zaviye ve Cebeli Erbain bölgelerinde konuşlu Türk güçlerine yeni askeri takviye kuvvetlerinin gelmesi ile aynı zamana denk geldi.

İdlib'in güney kırsalındaki Cebeli Zaviye bölgesinde bulunan yerleşimler, Rus ve İran keşif uçaklarının yoğun uçuşları arasında her gün Maret el Numan ve Kefranbel bölgelerinde konuşlanmış rejim güçlerinin kara bombardımanına tanık oluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.