Rusya İdlib'e yönelik son 6 ayın en şiddetli saldırılarını gerçekleştirdi

Rusya İdlib'e yönelik son 6 ayın en şiddetli saldırılarını gerçekleştirdi

İdlib'de Rusya'nın gerçekleştirdiği hava saldırılarında birçok nokta hedef alındı.

Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib ili yeniden Rus savaş uçakları tarafından hedef alınmaya başlandı.

Bölge kaynakları tarafından edinilen bilgilere göre, dün İdlib'in batı kırsalındaki sivil yaşam alanlarına yönelik, Rusya'ya ait olduğu aktarılan savaş uçaklarınca çok sayıda hava saldırısı düzenlendi.

Saldırılar, Türkiye ile Rusya arasında 5 Mart'ta Moskova'da varılan mutabakat sonrası ilan edilen ateşkesten bu yana bölgeye yönelik gerçekleştirilen en şiddetli hava saldırıları olarak kayıtlara geçti.

Suriye'deki yerel haber ağlarının aktardığı görüntülerde saldırıları gerçekleştiren savaş uçaklarını Rusya'ya ait olduğu rahatlıkla görülebiliyor.

ekran-resmi-2020-09-21-09-17-22.jpg

Fotoğraf karesindeki savaş uçakları: Rusya'ya air Su-24 (Solda) ve Rusya'ya ait Su-34

Dün İdlib kent merkezi batısındaki yerleşimlere yönelik en az 9 hava saldırısının gerçekleştirildiğini aktaran kaynaklar, saldırıların bazılarının kent merkezine oldukça yakın bölgeleri hedef aldığını belirtti.

Suriyeli muhalifler tarafından ajanslara yapılan açıklamalarda, dünkü Rus saldırılarının altı aydan bu yana bölgeyi hede falan en şiddetli saldırı dalgası olduğunun altı çizildi.

Rusya ve Esed rejimi kaynakları tarafından saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Diğer yandan İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi de Rusya ve rejim topçuları tarafından yoğun bir şekilde hedef alınmakta. 

Güneyde Cebel Zaviye'de Türk askerlerinin de varlık gösterdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.