Arap Birliği Esed rejiminin dönüşü konusunda anlaşamadı

Arap Birliği Esed rejiminin dönüşü konusunda anlaşamadı

Arap dışişleri bakanlarının Suudi Arabistan'da yaptığı toplantıda, Esed rejiminin Arap Birliği'ne geri kabul edilmesi noktasında bir anlaşmaya varılamadığı açıklandı.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri ile Mısır, Ürdün ve Irak dışişleri bakanları, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya gelerek Esed rejiminin Arap Birliği'ne yeniden kabul edilmesi ihtimalini masaya yatırdı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönüşü ihtimalinin ele alındığı görüşmelerde bir anlaşmaya varılamadığı duyuruldu.

Açıklamada, toplantıya katılan dışişleri bakanlarının, Suriye krizine bir çözüm bulma konusunda bölgenin 'öncü rol' oynaması konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Öte yandan Suriye'de güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda da fikir teatisinin yapıldığı görüşmelerde, ülkedeki insani krizin çözülmesi, insani yardımların ülkedeki tüm bölgelere ulaştırılmasının sağlanması ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde geri dönüşünün önünü açacak koşulları oluşturma konularında mutabakat sağlandığı bildirildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum