Arap dünyasının ilk nükleer santrali faaliyete geçiyor

Arap dünyasının ilk nükleer santrali faaliyete geçiyor

Birleşik Arap Emirlikleri, Arap dünyasında kurulacak ilk nükleer santral için işletme lisansı çıkardı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Arap dünyasında kurulacak ilk nükleer santral için işletme lisansı çıkardı. Böylece santralin üretime başlaması için yeşil ışık verilmiş oldu.

Güney Koreli Korea Electric Power Corporation (KEPCO) tarafından Abu Dabi'de inşa edilen Barakah nükleer santralinin 2017 yılında açılması planlanıyordu. Fakat ilk reaktörün inşası birçok kez ertelendi.

Federal Nükleer Düzenleme Otoritesi (FANR) Başkan Yardımcısı Hamad el Kaabi işletme lisansına 60 yıllığına Nawah Energy Company'ye verildiğini duyurdu. Kaabi, Nawah denemeler sürerken ticari operasyonlar için hazırlıklara başlayabileceğini belirtti.

Tamamlandığında Barakah nükleer santralinde toplam 5 bin 600 megawatt kapasiteli 4 reaktör bulunacak.

Abu Dabi veliaht prensi Muhammed bin Zayed de sosyal medya hesabı üzerinden Barakah nükleer santraline işletme lisansı verilmesi ile barışçıl nükleer enerji üretimi macerasında yeni bir aşamaya geçildiğini belirtti.

El Kaabi ikinci reaktörün inşaatının da yüzde 95 oranında tamamlandığını ve işletme lisansı için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.