Avrupa Birliği karşıtı aşırı sağcı liderler Roma'da buluştu

Avrupa Birliği karşıtı aşırı sağcı liderler Roma'da buluştu

Avrupa'nın Birlik karşıtı sağcı liderleri Roma'da düzenlenen Ulusalcı Muhafazakarlar Konferansı'nda bir araya geldi.

Eski ABD Başkanı Ronald Reagan ve Papa II. Jean Paul'e adanan 'Tanrı, Şeref, Vatan' ana temalı konferansın katılımcıları arasında Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İtalya'da oylarını katlayan Fratelli d'Italia lideri Giorgia Meloni ve Fransız aşırı sağ partisi Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in yeğeni Marion Marechal-Le Pen de bulunuyor.

3-4 Şubat tarihlerinde düzenlenen konferansta Avrupa Birliği'ne (AB) yüklenen Macaristan Başbakanı Orban, "AB ile sıkıntımız var. Bu sıkıntıların kaynağı da Avrupa'yı nasıl oluşturacağımız konusundaki yaklaşım farkından geliyor" şeklinde konuştu.

Avrupa'nın 'aşağıdan yukarı' ve milletler arası işbirliği ile inşa edilmesi gerektiğini savunan Orban, "Diğer yaklaşım ise tepeden aşağı bir Avrupa şeklinde. Bu federalist yaklaşım ülkelerin egemenliğinden pek haz etmiyor" dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP), Ocak ayında Polonya ve Macaristan'da hukukun üstünlüğünün kötüye doğru gittiğine yönelik karar tasarısını kabul etmişti. Orban'ın liderliğindeki Fidesz Partisi'nin ise Avrupa Halk Partisi (EPP) üyeliği Mart 2019'da askıya alınmıştı.

"Biz yeni hümanizmiz"

Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in yeğeni, eski parlamenter Marion Marechal-Le Pen ise Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz arasında bir Latin birliği kurulması önerisini dile getirdi.

Marechal-Le Pen, kurulacak birliğin Vişegrad Grubu (Çekya, Macaristan, Polonya, Slovakya) ile beraber hareket ederek İngiltere, Rusya, ABD ile iyi ilişkiler içinde bulunması gerektiğini ifade etti.

"Biz yeni hümanizmiz" ifadesini kullanan Marechal-Le Pen, çevre korumasının muhafazakarların 'doğal' davası olduğunu savundu. Aşırı sağcı genç lier, "Greta kusura bakmasın ama doğanın korunmasını aşırı sola ve delilere bırakmamalıyız." şeklinde konuştu.

İtalyan Lig Partisi lideri ve eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini ise daha önce katılımını duyurmasına rağmen konferansta yer almadı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.