Avrupa Birliği'nden İran nükleer anlaşmasına 'güçlü destek'

Avrupa Birliği'nden İran nükleer anlaşmasına 'güçlü destek'

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "İran nükleer anlaşmasının tam olarak uygulanmasını güçlü bir şekilde destekliyoruz" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Federica Mogherini yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin, İran’la yapılmış olan anlaşmayı tam anlamıyla desteklediğini ve İran'la tansiyonun düşürülmesini istediğini söyledi.

Mogherini, İran anlaşmasında imzası bulunan İngiltere, Fransa, Almanya dışişleri bakanlarıyla yapacağı toplantı öncesinde gazetecilere “Tüm enstrümanlarımız ve siyasi irademizle mümkün olan en fazla şekilde anlaşmaya desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da bugün İran konusunda müzakerelerde bulunmak üzere Avrupalı yetkililerle, Brüksel’de bir araya gelmesi bekleniyor.

Mogherini de Pompeo’yla görüşme konusunda “Tüm gün yoğun bir gündemle burada olacağız. Gün içerisinde kendisiyle bir araya gelebilecek miyiz bakacağız. Kendisini her zaman ağırlamaktan memnuniyet duyarız ama henüz planlanmış bir görüşme yok” diye konuştu.

Pompeo ziyaretleri kapsamında Soçi’ye giderek İran konusunda temaslarda bulunmak üzere Salı günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşecek.

Avrupalı ülkeler geçen hafta yaptıkları açıklamayla İran’la, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmayı devam ettirmek niyetinde olduklarını belirterek İran tarafından verilen ültimatomu kabul etmediklerini duyurmuşlardı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani geçen hafta yaptığı açıklamada, 60 gün içerisinde Avrupalı ülkelerin anlaşmadan kaynaklanan haklarını vermemeleri halinde İran’ın yeniden nükleer programına geri döneceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.