Avrupa Birliği'nden İsrail’e 'yerleşim yeri' kınaması

Avrupa Birliği'nden İsrail’e 'yerleşim yeri' kınaması

Avrupa Birliği, İsrail’in Doğu Kudüs'te 800’den fazla ilave konut inşasına izin verilmesinin ardından, yerleşim politikasını reddettiği belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından yapılan açıklamada, İsrail yetkililerinin geçtiğimiz Perşembe günü İsrail’in Doğu Kudüs’te 800’den fazla ilave konut inşasına izin verildiği sözlerinin ardından, İsrail’in yerleşim politikasının reddedildiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in Doğu Kudüs’ü de kapsayan yerleşim yerleri politikasına şiddetle karşı olunduğu vurgulanarak, bunun uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğu ve barış sürecini engellediği belirtildi.

Açıklamada, “İki devletli bir çözümün müzakerelerine yönelik anlamlı bir sürecin sürdürülmesini desteklemek amacıyla AB, taraflar ile uluslararası ve bölgesel ortaklar arasındaki temaslarını sürdürecek” ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin sözcüsü Maya Kuchiánchik, “Doğu Kudüs’te yerleşim yeri kurma ve genişleme politikası, adil ve kalıcı bir barış elde etmenin tek gerçekçi yolu olan Kudüs’ün her iki devletinde gelecekteki başkenti olacağı iki devletli bir çözüm olasılığını zayıflatmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.