İsrail Golan'a 250 bin kişi yerleştirecek

İsrail Golan'a 250 bin kişi yerleştirecek

İsrail, Golan’da 250 bin yerleşimciyi barındıracak yerleşim biriminin kurulmasını içeren bir plan hazırlıyor.

İsrail’den yayın yapan Makan sitesinin bildirdiğine göre, İsrail hükümeti, Suriye’de bulunan işgal altındaki Golan’da 2048 yılına kadar 250 bin yerleşimciyi barındıracak on binlerce yerleşim biriminin kurulmasını içeren bir plan hazırlıyor.

Russia Today televizyonunun Makan sitesinden alıntılayarak verdiği haberinde, İsrail İskan Bakanlığı’nın Golan Bölge Konseyi ile işbirliği içinde Katzrin yerleşim biriminde 30 bin konut inşa edilmesi, Golan’da iki yeni yerleşim birimi kurulması, 45 bin yeni iş fırsatı sağlanması, tren ve havaalanları gibi turizm ve ulaştırma sistemleri ile ilgili altyapıya yatırım yapılmasını öngören plan hazırlığında olduğu öne sürüldü.

Plan aynı zamanda turizm projeleri geliştirmeyi ve turizmi teşvik etmeyi, 80 bin dönüm mayın tarlasını temizleyerek turizm, ticari ve konut geliştirme projelerine hazırlamayı içeriyor.

İsrail'in 100'üncü yıldönümünü kutladığı 2048 yılına kadar bu uygulamalara devam edilmesini hedefliyor.

Bu gelişme, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye’de bulunan ve 1967'den beri işgal altındaki Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini tanıdığını açıklamasından bir hafta sonra gerçekleşti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.