Çavuşoğlu: Golan Tepeleri Suriyeli kardeşlerimizin ve Suriye'nindir

Çavuşoğlu: Golan Tepeleri Suriyeli kardeşlerimizin ve Suriye'nindir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanımasına ilişkin, "Oralar Suriyeli kardeşlerimizin ve Suriye topraklarıdır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Trump'ın Golan çıkışına değinerek "İsrail'in yaptığını meşru kılmak için ABD Başkanı Donald Trump bir belge imzalayıp o toprakların İsrail'in olduğunu söylüyor. Bunu biz kabul etmeyiz. Yanlışa 'yanlış' diyen bir Türkiye var artık" dedi.

Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “ABD Başkanı hukuku hiçe sayarak, BM kararlarını hiçe sayarak bir kağıda imza attı. Neymiş efendim, Golan Tepeleri işgalci İsrail’in toprakları olacakmış. Bizden başka buna tepki gösteren ülke var mı? Nerede Arap Birliği, nerede dayanışma? Oradaki rejimi seversin sevmezsin ayrı bir şey. Ama oralar Suriyeli kardeşlerimizin ve Suriye topraklarıdır. Bizden başka kimse buna ses çıkaramıyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.