Trump'tan İsrail'e bir jest daha: Golan Tepeleri kararnamesini imzaladı

Trump'tan İsrail'e bir jest daha: Golan Tepeleri kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri'nin İsrail'in egemenliği altında olduğunu kabul eden kararnameyi imzaladı.

ABD Başkanı Trump İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu Beyaz Saray’da ağırladı. Trump, Netanyahu’nun ziyareti sırasında Golan Tepeleri’nde İsrail’in egemenliğini tanıyan kararnameyi imzaladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Beyaz Saray ziyareti sırasında iki lider kameraların karşısına geçti. Trump, İran ve onun desteklediği Hizbullah dahil olmak üzere Suriye’nin güneyindeki 'terör gruplarının' bu bölgeyi İsrail’e yönelik saldırı için kullandığını savundu.

ABD Başkanı Trump’ın gündeminde Gazze’den Tel Aviv’e ateşlenen ve 7 kişinin yaralanmasına yol açan roket saldırısı da vardı. Trump, yaralananlar arasında çocukların da olduğuna dikkat çekti ve “İsrail’in kendisini savunma hakkı var” mesajını verdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu da “Halkımızı ve devletimizi savunmak için her şeyi yaparız. Topraklarımıza yönelik roket saldırılarını hoşgörmeyiz” diye konuştu.

Başkan Trump basın toplantısının sonunda Golan Tepeleri’nde İsrail’in egemenliğini tanıyan kararnameyi imzaladı. Daha sonra da kararnameyi imzaladığı kalemi İsrail Başbakanı Netanyahu’ya verdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu Başkan Trump’a teşekkür etti, “İsrail’in sizden daha iyi bir dostu olmadı” dedi. Netanyahu, Trump yönetiminin İran’la nükleer anlaşmadan çekilme ve yaptırımları yeniden devreye sokma kararını övdü. Golan Tepeleri kararını da “tarihi” olarak niteledi.

İsrail Başbakanı İsrail’in 1967 yılında ele geçirdiği ve 1981 yılında da ilhak ettiği Golan Tepeleri için “İsrail bu bölgeyi kendini savunmak için girdiği adil bir savaş sonucunda kazandı” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.