Kremlin'den Golan Tepeleri tepkisi: Ortadoğu için olumsuz sonuçlar doğuracak

Kremlin'den Golan Tepeleri tepkisi: Ortadoğu için olumsuz sonuçlar doğuracak

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin Golan Tepeleri'ndeki İsrail işgalini egemenlik olarak tanımasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve Ortadoğu'da olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Golan Tepeleri'ndeki İsrail işgalini egemenlik olarak tanımasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve Orta Doğu'da olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Peskov, "Söz konusu karar, hem Ortadoğu'daki çözüm süreci hem de Suriye'deki siyasi çözüm atmosferi açısından mutlaka olumsuz sonuçlar doğuracak. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok" dedi.

ABD'nin bu adımla uluslararası hukuku bir kez daha ihlal ettiğinin altını çizen Peskov, bundan dolayı üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuyu bölge ülkeleriyle istişare edip etmeyeceği sorusuna ise "Rusya lideri, bugün Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun'la yapacağı görüşmede bu konuyu masaya yatıracak" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.