Avrupa ülkelerinden ABD'ye 'İran yaptırımı' tepkisi

Avrupa ülkelerinden ABD'ye 'İran yaptırımı' tepkisi

Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD yönetiminin, İran'a nükleer anlaşma uyarınca uygulanan yaptırımlara yönelik sağlanan muafiyetlerin tümünü sonlandırma kararına tepki gösterdi.

Fransa, Almanya ve İngiltere, Washington'un, İran'a nükleer anlaşma uyarınca uygulanan yaptırımlara yönelik sağlanan muafiyetlerin tümünü sonlandırma kararını eleştirdi.

Reuters'ın haberine göre, 3 ülke tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, ABD'nin İran nükleer anlaşmasına yönelik yaptırım muafiyetini sonlandırma kararının üzüntü verici olduğu ifade edildi. Açıklamada, "ABD'nin üç muafiyeti sona erdirme kararından derinden pişmanlık duyuyoruz" denildi.

Ortak açıklamada ayrıca, İran nükleer anlaşmasının tam ve etkili şekilde yerine getirilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edilirken, Tahran'a anlaşma yükümlülüklerine geri dönme çağrısı yapıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.