Avrupalılara göre AB 'olmazsa olmaz' değil

Avrupalılara göre AB 'olmazsa olmaz' değil

Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Avrupa'nın Dostları tarafından 110 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre Avrupalıların yüzde 64'ü AB'nin olmaması durumunda hayatlarının olumsuz etkileneceğini düşünmüyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Avrupa'nın Dostları tarafından yaklaşık 110 bin kişiye anket uygulanarak yapılan araştırmanın sonuçları yayımlandı.

Buna göre anket sorularına yanıt verenlerin yüzde 64'ü Avrupa Birliği'nin olmaması durumunda hayatlarını daha kötü şartlarda sürdüreceklerini düşünmüyor.

Katıımcıların yüzde 49'u AB'nin yaşamlarına bir etkide bulunmadığını düşünürken, birliğin sadece bir ortak pazardan daha fazlası olması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 90.

Dikkat çekici bir bulguya göre de katılımcıların yüzde 81'i, AB'nin, siyasal karar alma süreçlerinde üye ülke hükümetlerine daha fazla inisiyatif vermeyi öncelikleri arasına alması gerektiğini düşünmüyor. Avrupa Dostları kuruluşuna göre bu, çoğunluğun ulusal egemenlik konusunu öncelikli bir mesele olarak ele almadığına işaret ediyor.

Güvenlik, istihdam ve iklim değişikliği ulusal egemenlikten daha önemli

Veriler ayrıca Avrupalıların güvenlik, istihdam ve ikilim değişikliği konuları ile birliğin bütçesinin harcanmasında daha fazla şeffaf olunması konularını çok daha önemsediklerini de ortaya koydu.

Anketin 35 yaş altı katılımcılarının yüzde 41'inin AB olmaması durumunda hayatlarını mevcut halinden daha kötü sürdürecekleri yönünde cevap vermeleri de genç nüfusun birlik hakkında daha olumlu algıya sahip olduğu şeklinde değerlendirildi.

Avrupa'nın Dostları yöneticilerinden ve eski AB Komisyonu üyesi Pascal Lamy, anket sonuçlarını değerlendirirken, reform ve değişim olmaması durumunda

Avrupa Birliği'nin, yurttaşları için varlığı ile yokluğu arasında fark görülmeyen bir yapı olmayı sürdüreceğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.