Avustralya önümüzdeki yıl 2 milyon kedi öldürmeyi planlıyor

Avustralya önümüzdeki yıl 2 milyon kedi öldürmeyi planlıyor

Avustralya'da 2 milyon yabanileşmiş kedinin bu yıl öldürülmesi planlanıyor.

Avustralya'da 2 milyon 'yabanileşmiş kedinin' bu yıl öldürülmesi planlanıyor.

2020 yılına kadar ülkede toplam 2 milyon kedinin öldürüleceği tahmin ediliyor. Ülkede yaklaşık 6 milyon yabanileşmiş kedinin olduğu biliniyor.

Avustralya'daki bazı bölgelerde öldürülen yabanileşmiş kedi başına yaklaşık 10 Avustralya doları ödül veriliyor. PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) isimli aktivist kuruluş bu politikayı gaddarca olarak niteliyor.

Yeni Zelanda'da da kedilere yönelik muamele çok farklı değil.

Bu tutumun nedeni ise, yabanileşmiş kedilerin doğada yaşaması ve hayatta kalmak için avlanmak zorunda olması. Avustralya kıtasına 17'inci yüzyılda geldiği düşünülen kediler, ülkede 20 farklı memeli türünün soyunun tükenmesine yol açmış durumda.

Memeli hayvanlarının yüzde 80'i, kuşlarının ise yüzde 45'i kendisine has olan Avsutralya'da kedilerin memeli hayvanları ve kuşları avlaması büyük bir sorun olarak görülüyor.

Görünüm ve tür olarak normal kedilerden bir farkı olmayan bu hayvanlar, insanlar tarafından beslenmedikleri ve doğa ortamında yaşamak zorunda kaldıkları için avcı bir hayvan gibi hareket etmeye ve insanları kendilerine yaklaştırmamaya başlıyor.

Yabanileşmiş kedilerin öldürülmesi, her ne kadar diğer türlerin korunması için bir önlem olarak gösterilse de, hayvan hakları aktivistleri duruma şiddetle karşı çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.