Avusturya Türk vatandaşını casusluk suçlamasıyla tutukladı

Avusturya Türk vatandaşını casusluk suçlamasıyla tutukladı

Avusturya İçişleri Bakanı, Avusturya’da Türk hükümeti karşıtı kişilerle ilgili bilgileri Türkiye’ye sızdıran bir casus yakaladıklarını açıkladı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, bir Türk vatandaşının Türkiye adına casusluk yaptığı suçlamasıyla tutuklandığını duyurdu. Söz konusu kişinin kadın olduğunu ve suçlamaları kabul ettiğini belirten Nehammer, Avusturya Başsavcılığı’nın zanlı hakkında "başka bir ülke adına casusluk" suçlamasıyla soruşturma açtığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Nehammer, 26 Haziran’da Viyana'nın Favoriten semtinde Kürt ve Türk gruplar arasında çıkan çatışmaların ardından, olayları kimin kışkırttığını belirlemek için Avusturya istihbaratını görevlendirdiğini söyledi. Bakan, istihbarat tarafından yapılan araştırmada ismine ulaşılan zanlının, ön soruşturmada Türkiye adına casusluk yaptığını kabullendiğini ve Favoriten’deki olaylarla bağlantısının da saptandığını duyurdu.

Bakan Nehammer, konuyla ilgili olarak düzenlendiği basın toplantısında şüphelinin kimliğine ilişkin bir bilgi vermedi.

Bakan, "Türkiye adına casusluk yapanlara Avusturya’da yer yok. Bunu kabullenmeyeceğimizin bilinmesi gerekiyor" diyerek, ülkesinin Türkiye’ye yönelik diplomatik girişimlerde bulunacağını ifade etti.

“Türkiye’ye yaptırımlar yolda”

Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile de konuyu görüştüğünü ekleyen bakan, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg’in de Türkiye’ye yönelik diplomatik yaptırımları devreye sokacağını söyledi.

Toplantıya katılan Avusturya Uyum Bakanı Susanne Raab, Türk istihbaratının ülkedeki dernekler ve camiler aracılığıyla Türkiye kökenlileri gözetlediğini ve Ankara’ya rapor sunduğunu iddia ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kolu buraya kadar uzanıyor. Türkiye, Avusturya toplumunu bölmeye çalışıyor. Uyumu zehirleyen bu durumu sona erdirmek için tüm imkanları kullanmalıyız" değerlendirmesini yaptı.

AB içinde Türkiye’ye karşı en sert tavır sergileyen ülke

Avusturya AB içinde Türkiye’ye karşı en sert tavır sergileyen ülkelerin başında geliyor. Son olarak Berlin’de AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye'nin Doğu Akdeniz‘deki sondaj faaliyetlerine devam etmesini eleştirerek, "Türkiye'nin Libya ve Suriye'yi de kapsayan politikalarının yanı sıra Ayasofya'nın camiye dönüştürmesi nedenlerinden dolayı, AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulmasını istiyoruz" dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.