Ayasofya'da 86 yıl aradan sonra ilk namaz ne zaman kılınacak?

Ayasofya'da 86 yıl aradan sonra ilk namaz ne zaman kılınacak?

Erdoğan, hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz Cuma günü, cuma namazıyla birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması kararı sonrası ulusa seslendi.

Erdoğan, hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz Cuma günü, cuma namazıyla birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müze statüsünden çıkmasıyla birlikte Ayasofya Camisi'ne ücretli giriş uygulamasını da kaldırıyoruz." dedi.

"Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları da yerli ve yabancı, Müslim ve gayrımüslim herkese sonuna kadar açık olacaktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Herkes alınan karara saygı duymalı" ifadelerini kullandı.

Danıştay 10. Dairesi bugün açıkladığı hükmüyle Ayasofya'ya müze statüsü veren 1934 tarihli bakanlar kurulu kararını bozduğunu ilan etti. Erdoğan, bu gelişmenin hemen ardından twitter hesabından paylaştığı kararname ile Ayasofya'nın idaresinin cami olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devrini ve ibadete açılmasını onayladığını duyurmuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.