Babacan: Partimizin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na veriyoruz

Babacan: Partimizin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na veriyoruz

Ali Babacan, yeni partilerinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı.

Geçen yıl Temmuz ayında AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni partilerinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı.

Fox TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya İle Çalar Saat programına katılan Ali Babacan, "90 kurucu üyemiz hafta sonu bir kampa girdi ve tüzüğün son hali ortaya çıktı" dedi.

Yeni partinin kuruluş toplantısıysa çarşamba günü Ankara Bilkent Oteli'nde yapılacak.

Ali Babacan, İsmail Küçükkaya'nın, "Partizin adı adı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) mi olacak?" şeklindeki sorusuna, "Partinin ismini Çarşamba günkü lansman programında teyit edeceğiz. Bu çıkan isim olabilir de, başka bir isim de olabilir" yanıtını verdi.

Babacan, "Kuruluşta İçişleri Bakanlığı'na bir dilekçe veriliyor. 90 kişilik bir kurucular kurulu ile bu sabah bakanlığa dilekçemiz veriliyor. Partinin tüzüğünün, programının son halini verdik. Heyetimiz gidecek İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyi verecek" diye konuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.