BAE Dışişleri Bakanı Bin Zayed, Şam'da Esed ile görüştü

BAE Dışişleri Bakanı Bin Zayed, Şam'da Esed ile görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abdullah bin Zayed El Nahyan Suriye'nin başkenti Şam'da Beşar Esed ile bir araya geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan, dün başkent Şam'da Beşar Esed ile bir araya geldi. Görüşmede ikilinin bölgesel ve uluslararası çıkarlarla ilgili konuları konuştuğu ifade ediliyor.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA'nın aktardığına göre görüşmede Esed rejimi ile BAE arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel istikrarın tesisi gibi konular ele alındı.

BAE merkezli haber kaynaklarının açıklamasında ikili arasındaki görüşmede Sudiye ve Ortadoğu bölgesindeki son gelişmeler, bölgesel ve uluslararası ortak çıkar konularının ele alındığı ifade edildi.

BAE Dışişleri Bakanı Bin Zayed ilk olarak Kasım 2021'de Beşar Esed rejimini ziyaret etmişti.

Öte yandan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Şam ziyaretinden bir gün önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.