'BAE Şeyhi El Maktum'un eşi Almanya'ya kaçtı'

'BAE Şeyhi El Maktum'un eşi Almanya'ya kaçtı'

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Şeyhi El Maktum'un eşi Prenses Haya Bint Al-Hussein'in çocuklarıyla birlikte ülkeyi terk ettiği bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Şeyhi El Maktum'un eşi Prenses Haya Bint Al-Hussein'in çocuklarıyla birlikte ülkeyi terk ettiği bildirildi.

Prenses Haya’ın kocası El Maktum’dan ayrıldığı ve yedi yaşındaki Zayed ve 11 yaşındaki El Celile isimli iki çocuğuyla ülkeden kaçtığı ifade ediliyor. İlk bilgiler bir Alman diplomatın yardımı ile Almanya'ya kaçtığı yönünde.

Almanya, El-Maktum'un isteğine rağmen, onu BAE'ye geri vermeyi reddediyor.

Ancak, gelen diğer bilgiler Prenses Haya'nın şu anda Londra'da saklanmakta olduğunu ve İngiltere'nin başkentinde “yeni hayatını başlatmak” için 31 milyon £ (39 milyon $) parasının da mevcut olduğu yönünde.

Bu olay, El-Maktum’un çocuklarından biri olan Prenses Latife’nin Dubai’den kaçmasından bir yıl sonra meydana geliyor.

Prenses, eski bir Fransız istihbarat ajanı ve yazar olan ABD'li Jean-Pierre Herve Jaubert ile birlikte Hindistan’ın Goa sahilinde ortadan kaybolmuştu.

Latife’nin daha sonra Jaubert ve isimsiz bir İngiliz arkadaşıyla bir yatta saklandığı anlaşıldı.

Prenses Latife, Emirlik kraliyet ailesi tarafından “hapsedildiğini, işkence görüldüğünü, dövüldüğünü ve alıkonulduğunu” iddia ettiği bir YouTube videosu ilekaçışının nedenini açıklamıştı.

Öte yandan, Prenses Latife yakalanmış ve BAE'ye geri getirilmişti. Geri dönüşünün ardından bir süre ortadan kaybolan

Prenses, yaklaşık sekiz ay sonra Birleşmiş Milletler İnsan Hakları eski Yüksek Komiseri ve İrlanda'nın eski Başkanı Mary Robinson ile birlikte bir fotoğraf vermiş ve hayatta olduğu anlaşılmıştı.

El Maktum'un eşi Haya Bint Al-Hussein aynı zamanda Ürdün Kralı Abdullah'ın kız kardeşi.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.