BAE'de dinler arası diyalog projesi: Üç din tek mekanda toplandı

BAE'de dinler arası diyalog projesi: Üç din tek mekanda toplandı

Birleşik Arap Emirlikleri dinler arası diyalogu teşvik etmek amacıyla Müslüman, Hristiyan ve Yahudi ibadethanelerine ev sahipliği yapan "El-Beytu-l İbrahimi"nin (İbrahimi Ev) açılışını yaptı.

(Fotoğraf: forhumanfraternity.org)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), dinler arası diyalogu teşvik etmeye devam ediyor.

Al-Monitor'den Gina Bagnulo'nun haberine göre, BAE, geçen perşembe günü Abu Dabi'de "El-Beytu-l İbrahimi"nin (İbrahimi Ev) açılışını yaptı.

'İbrahimi Din' projesinin bir parçası olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde ortak bir ibadethane, yani bir caminin, kilisenin ve sinagogun yan yana yer aldığı, İslamiyet-Hristiyanlık-Musevilik'in birleştirilmesinin amaçlandığı "İbrahimi Ev"in çarşamba günü ziyarete açılması bekleniyor.

"İbrahimi Ev"in inşa edilmesinin temel fikri, Abu Dabi merkezli Müslüman Yaşlılar Konseyi'nin 2019 yılında organize ettiği İnsan Kardeşliği Toplantısına dayanıyor. BAE'de yapılan söz konusu toplantı, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ve Mısır'daki El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed Et Tayyib gibi önde gelen isimlerin de katılımıyla gerçekleşmişti.

Toplantıda ayrıca dinler arası diyalogun ve bir arada yaşamanın geliştirilmesinin yanı sıra aşırılıkla mücadelenin ele alınması gerektiği masaya yatırılmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri, birçok dini yapının ibadethanesine ev sahipliği yapması sebebiyle inşa ettiği "İbrahimi Aile Evi" ile dinler arası diyalog çabalarını daha da teşvik etmeyi amaçlıyor.

İsrail'le normalleşmesinden bu yana daha fazla Yahudinin BAE'de ikamet izni aldığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.