BAE'de koronavirüs vakası 8'e yükseldi

BAE'de koronavirüs vakası 8'e yükseldi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan vatandaşı bir kişide yeni tip koronavirüsü vakası görüldüğünü duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan vatandaşı bir kişide yeni tip koronavirüsü vakası görüldüğünü duyurdu. BAE Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı, yeni vakanın tespit edilmesiyle ülkede koronavirüsü bulaşmış kişi sayısının 8’e ulaştığını bildirdi.

BAE haber ajansı WAM'ın haberine göre, bakanlık tarafından yapılan açıklamada, üst düzey tıbbi danışma ekibi tarafından izlenen tüm vakaların gözetim altında olduğu ve bir kişinin ise yoğun bakımda tutulduğu kaydedildi. Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı, ülkede var olan tüm sağlık kurumları ile işbirliği içerisinde gerekli tüm önlemlerin alındığını aktararak, herhangi bir salgından kaçınmak adına hastalık gözetim mekanizmasının etkin ve sürdürülebilir bir şekilde güçlendirildiğini duyurdu. Açıklamada, ulusal tüm imkânların seferber edilmesiyle tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, salgınla mücadele için Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı’nın internet sitesi dâhil, ülkedeki sağlık kurumlarının resmi internet sitesinde yer alan eğitim broşürlerinin gözden geçirilmesi tavsiye edildi. Açıklama ayrıca, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için el hijyenine dikkat edilmesi ile virüsün yayılmasını önlemek için hapşırık ve öksürük anından ağız ve burnun kapatılması gibi sağlıklı davranışların benimsenmesi önerildi. Bakanlık, ortaklarla işbirliği içerisinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarına uygun olacak şekilde epidemiyolojik izleme mekanizmasının devrede olduğunu açıkladı.

Diğer yandan, BAE Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı, geçtiğimiz Pazar günü virüs bulaşan bir kişinin iyileştiğini duyurdu. Açıklamada, virüs bulaşan kişinin gerekli tedaviyi gördükten sonra semptomlarının tamamen düzeldiği kaydedildi. Bakanlık, 73 yaşındaki kadının hayatına normal bir şekilde devam edeceğini aktardı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.