BAE'deki Hindu tapınağı ibadete açıldı

BAE'deki Hindu tapınağı ibadete açıldı

Hindistan'da Müslümanlara yönelik baskının arttığı bir dönemde Birleşik Arap Emirlikleri'nde yeni bir Hindu tapınağı ibadete açıldı.

Dubai'nin 35 kilometre güneybatısında yer alan Cebel Ali'de inşası tamamlanan bir Hindu tapınağı çarşamba günü ibadete açıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hoşgörü Bakanı Şeyh Nahyan bin Mübarek Al Nahyan, Hindistan'ın BAE Büyükelçisi Sunjay Sudhir ve din adamlarının katılımıyla açılış töreninin yapıldığı Hindu tapınağı artık ibadete açık durumda.

Sindhi Guru Darbar Tapınağı'na bağlı ilk bağımsız tapınak olma özelliği taşıyacak Hindu tapınağının ibadet edildiği kat bu kapsamda kullanıma sunuldu.

Dubai'de hizmet veren Hindu tapınağının günlük olarak bin ila bin 200 Hinduyu ağırlama kapasitesine sahip olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Hindu tanrılarının heykellerinin ibadet salonlarına yerleştirildiği ve ziyaretçilerin açılış sonrasında bu bölümü gezdiği belirtiliyor.

Maliyetinin toplamda 16 milyon dolar olduğu tapınağın ikinci katının açılışı ise 14 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek.

Söz konusu tapınağın temeli Şubat 2020 tarihinde atılmıştı.

BAE'de yaklaşık olarak 1.4 milyon Hindu ikamet ediyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum