BAE'den İran destekli Husilere: Taleplerinizi karşılamaya hazırız

BAE'den İran destekli Husilere: Taleplerinizi karşılamaya hazırız

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı istihbarat yetkililerinin Yemen'deki İran destekli Husilerle Umman'ın başkenti Maskat'ta bir araya geldiği iddia edildi.

Middle East Monitor'un Yemen Net haber sitesinden aktardığı habere göre, Umman Kraliyet Ofisi Bakanı Sultan el Numani başkanlığında düzenlendiği belirtilen görüşmelere BAE'den Ulusal Güvenlik Yüksek Şurası Genel Sekreter Yardımcısı Ali eş Şemsi öncülüğündeki heyet katılım sağladı.

Habere göre, BAE'li yetkililer görüşmelerde, İran destekli Husilerin Suudi Arabistan ve BAE'nin petrol tesislerini vurma tehditlerini endişeyle karşıladıklarını dile getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerin Husilerle yaptığı görüşmede "BAE'ye ait petrol tesislerin hedef alınmaması ve Kızıl Deniz'deki gemilerine müdahale edilmemesi" karşılığında silahlı grubun taleplerini karşılamaya hazır olduğu ifadeleri yer aldı.

BAE destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK) ağustos ayının sonlarında Müslüman Kardeşler'e (İhvan) yakınlığıyla bilinen Islah Partisi ile çatışmalar yaşamış ve Şebva bölgesinde ilerleme kaydetmişti.

İlerlemeleri korumak ve tesislerin güvenliğini sağlamak amacıyla BAE, Almanya, Fransa ve Avusturyalı yetkililerle anlaşma yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.