Bağdat hükümeti güçleri: IŞİD'in üst düzey iki yöneticisini öldürdük

Bağdat hükümeti güçleri: IŞİD'in üst düzey iki yöneticisini öldürdük

Bağdat hükümeti güçleri başkentin kuzeyinde düzenlenen saldırıda IŞİD'in üst düzey yöneticilerini hedef aldığını açıkladı.

Bağdat hükümeti güçleri geçtiğimiz gece IŞİD'in üst düzey iki yöneticisinin başkent Bağdat'ın kuzeyinde hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu. 

Bağdat Harekat Komutanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Bağdat'ın kuzeyi ve Tarmiye bölgesinde IŞİD'in üst düzey askeri yetkilileri Ekrem Şihab, Ahmed Hariş el-Şavi ve Nureddin Ali İsmail el-Meşhedani'nin öldürülmesiyle sonuçlanan başarılı bir hava operasyonu gerçekleştirildi" denildi.

Yapılan açıklamada, ''Takip edilen liderlerin yanı sıra örgütün farklı kadrolardaki mensuplarının da öldürüldüğü'' öne sürülürken, hava saldırısının Irak mı yoksa ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon tarafından mı yapıldığına dair bir ifade kullanılmadı.

Bu yılın başından bu yana, özellikle Kerkük, Selahaddin ve Diyala bölgeleri arasındaki "Ölüm Üçgeni" olarak bilinen bölgede IŞİD saldırıları bir hayli artış gösterdi.

Irak'ın geniş bölgelerinde halen uyuyan hücrelere sahip olan örgüt, zaman zaman ordu güçlerine karşı saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.