Bağdat hükümeti güçlerinden göstericilere karşı 'orantısız şiddet' açıklaması

Bağdat hükümeti güçlerinden göstericilere karşı 'orantısız şiddet' açıklaması

Bağdat hükümeti güçleri, Irak'taki hükümet karşıtı gösterilerde orantısız güç kullanıldığını kabul etti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesinde haftasonu düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde can kaybı yaşanması sonrası Bağdat hükümeti güçleri açıklama yaptı.

Bölgedeki sağlık ve güvenlik ekiplerinin vermiş olduğu bilgiye göre pazarı pazartesiye bağlayan gece Sadr bölgesinde en az 15 kişi yaşamını yitirdi. 

Ordu tarafından yapılan açıklamada, orantısız güç kullanıldığı kabul edilirken, yanlış davranış sergileyenlerin hesap vermesi için harekete geçileceği belirtildi. Açıklamaya göre Bağdat Hükümet Başkanı Adil Abdülmehdi orduyu protestolar esnasında görev kurallarına uymaya çağırdı. Bölgedeki askeri birlikleri geri çekilmesi emredildi. Çekilen kuvvetlerin yerine polis birliklerinin gönderilmesi bekleniyor.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin protesto gösterilerini bastırmak için savaşlarda kullanılması öngörülen mühimmatları kullandığını iddia ediyordu.

Geçen hafta Salı günü Irak'ta başlayan hükümet karşıtı protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü aştı ve yaklaşık 4 bin kişi de yaralandı. Bağdat Hükümeti Başbakanı Abdülmehdi geçen hafta katıldığı bir televizyon programında yolsuzluk ve kötü ekonomik şartlara karşı sokağa çıkan göstericileri haklı bulduğunu açıklamıştı.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.