"Bağdat hükümeti Türkiye sınırına yığınak yapıyor"

"Bağdat hükümeti Türkiye sınırına yığınak yapıyor"

Bağdat hükümetine bağlı askeri birliklerin, Türkiye'nin ilerleyişini durdurmak için Türkiye-Irak sınırındaki mevzilerini güçlendirdiği bildirildi.

Türk ordusunun Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlar sürerken, Associated Press (AP) haber ajansı Bağdat hükümetine bağlı askeri birliklerin, Türkiye sınırındaki mevzilerini güçlendirdiğini duyurdu. AP, Iraklı yetkililere atıfta bulunarak verdiği haberinde son iki haftadır PKK’ya yönelik hava operasyonlarını artıran ve bölgeye komando sevkıyatı yapan Türk birliklerinin Irak sınırından daha fazla içeri girmesini engellemek için bu adımın atıldığını bildirdi.

Türk ordusunun Irak sınırları içinde PKK ile mücadele kapsamında en az 12 karakol oluşturduğu kaydedilen haberde, Türk birliklerinin karakollarının sınırın 15 ve 9 kilometre içindeki Zaho ve Dohuk kasabaları etrafında olduğu bildirildi.

Euronews'in haberine göre, AP, Bağdat hükümetine bağlı birliklerinin, 245 kilometre uzunluğundaki sınırın korunması ve sivillerin korunması amacıyla iki karakol oluşturduğunu duyurdu.

Türk savaş uçaklarından yeni operasyon

Öte yandan, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 uçağının, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK hedeflerini vurduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, hava operasyonuna ait görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde, F-16 uçaklarının belirlenen hedefleri vurduğu anlar yer aldı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum