'TSK, Irak ve PKK'nın toplantısını vurdu'

'TSK, Irak ve PKK'nın toplantısını vurdu'

Bağdat hükümeti güçleri, Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği insansız hava aracı saldırısında iki Iraklı üst düzey askeri yetkilinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği insansız hava aracı saldırısında Bağdat hükümeti güçlerinden iki üst düzey yetkilinin öldüğü açıklandı.

Bağdat yönetimi tarafından yapılan açıklamada, insansız hava aracının, Irak Sınır Muhafızlarına ait bir aracı hedef aldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, vurulan araçtaki iki Iraklı komutan ve şoför hayatını kaybetti.

PKK ile görüşme

Erbil vilayetine bağlı Sidekan'ın Belediye Başkanı İhsan Çelebi, AFP'ye yaptığı açıklamada, Sınır Muhafızları komutanlarının PKK'lılarla görüşme hâlindeyken vurulduğunu söyledi. Çelebi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait (TSK) ait SİHA’ların Bağdat hükümeti güçleri ile PKK’lıların sınıra yakın bölgede toplantı yaptığı yeri vurduğunu aktardı.

Associated Press'e konuşan iki Iraklı güvenlik yetkilisi de komutanların PKK'lılarla görüştüğünü doğruladı. Ajansa konuşan Iraklı güvenlik yetkilileri, olayda beş kişinin daha öldüğünü belirtti. Ancak yetkililer, bu kişilerin asker ya da sivil olup olmadığına dair bilgi vermedi.

AFP'ye konuşan görgü tanıkları, gün içerisinde daha önce Iraklı güçlerle PKK'lılar arasında çatışmalar olduğunu bildirdi. Ajansa bilgi veren yerel kaynaklara göre, Iraklı askeri yetkililer ile PKK arasındaki görüşme de bölgedeki tansiyonun düşürülmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Akar'ın Irak ziyareti iptal edildi

Bu arada Irak makamları, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Bağdat ziyaretini iptal etti. Bağdat Hükümeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bağdat'ın perşembe günü yapılması planlanan ziyareti iptal ettiğini duyurdu. Akar'ın Irak ziyareti kapsamında önce Bağdat'ı ardından da Erbil'i ziyaret etmesi planlanmıştı.

Ayrıca Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'nin yeniden dışişleri bakanlığına çağrılacağı bildirildi. Bu, hazirandan bu yana Türk Büyükelçi'nin dışişlerine üçüncü çağrılışı olacak.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.