Bağdat yönetimi: İsrail ile normalleşme gündemimizde yok

Bağdat yönetimi: İsrail ile normalleşme gündemimizde yok

Bağdat yönetimi yetkilileri, Cidde Zirvesi'nde İsrail ile normalleşme meselesinin gündeme gelmeyeceğini duyurdu.

Bağdat yönetimi Başbakanı Mustafa El Kazımi, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde birçok liderin katılacağı zirvede Irak'ın duruşunun ne olacağı hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

El Kazımi ilk olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife ile bir araya geldi.

Başbakanlık Ofisi'nden cuma günü yapılan açıklamaya göre, Irak'ın Filistin meselesindeki duruşunun net olduğu ve konunun tartışmaya açılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Zirvede İsrail ile normalleşme bahsine dair tartışmalara da yer verimeyeceği yönünde yapılan açıklamalarda, Bağdat yönetiminin Irak'ı bölgesel çatışmalardan uzak tutacağı ifade edildi.

El Kazimi, herhangi bir tarafın diğer ülkeleri tehdit oluşturmak amacıyla Irak topraklarının bir üs olarak kullanması girişimlerine geçit verilmeyeceğini vurguladı.

Zirve boyunca yapacağı görüşmelerde ulusal çıkarlara ehemmiyet göstereceğinin altını çizen El Kazımi, "Irak herhangi bir askeri ittifakta bulunmamıştır ve bulunmayacaktır." dedi.

Irak Başbakanı El Kazımi ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmelerde eğitim, kültür, sağlık ve iktisat alanlarında sağladıkları anlaşmalar üzerine fikir alışverişinde bulunacağını açıkladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.