NATO ile Irak ordusu arasında askeri iş birliği anlaşması

NATO ile Irak ordusu arasında askeri iş birliği anlaşması

Bağdat yönetimi ve NATO'nun Irak misyonu arasında askeri iş birliğini geliştirecek mutabakat zaptı imzalandı.

Bağdat yönetimine bağlı ordu güçleri ve NATO'nun Irak misyonu, ordunun askeri sisteminin geliştirilmesi üzerine bir mutabakat zaptı imzaladı.

Bağdat yönetiminin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Abdülemir Raşid Yarallah, NATO'nun Irak misyonu komutanı General Giovanni M. Iannucci ile ordu kabiliyetlerini geliştirmek üzere bir mutabakat muhtırası imzaladı.

Bakanlık açıklamasında, NATO Irak misyonunun, Irak ordu güçlerinin lojistik sistemini desteklemeyi ve geliştirmeyi, ayrıca her düzeyde orduya yetenek edinimleri kazandırmayı amaçladığı ifade edildi.

Öte yandan açıklamada, herhangi bir muhabereye yönelik hazırlık derecesini artırmada Bağdat yönetimine bağlı ordunun modernleştirilmesi konusunda iki taraf arasında iş birliğini sürdürmeyi hedeflendiği bilgisine yer verildi.

Haziran ayı ortasında Bağdat yönetiminin Genelkurmay Başkanı Abdülemir Raşid Yarallah ve NATO'nun Irak misyonu komutanı General Giovanni M. Iannucci, Irak ordusu askeri sisteminin geliştirilmesini ele alan bir dizi görüşme gerçekleştirmişti.

Irak tarafı görüşmelerde, Irak'ın NATO ile güçlü bir ortaklığa sahip olduğunu vurgularken, ülkenin IŞİD'e karşı mücadelesinde NATO'nun rolünün büyük olduğunu kaydetmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.