NATO Irak ordusunu modernize etmek istiyor

NATO Irak ordusunu modernize etmek istiyor

Bağdat yönetiminin Genelkurmay Başkanı ve NATO'nun Irak misyonu komutanı, Irak ordusu askeri sisteminin geliştirilmesini ele alan bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Bağdat yönetiminin Genelkurmay Başkanı Abdülemir Raşid Yarallah ve NATO'nun Irak misyonu komutanı General Giovanni M. Iannucci, Irak ordusu askeri sisteminin geliştirilmesini ele alan bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Bağdat yönetiminin Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Irak'ta görev icra eden NATO danışmanları ve bazı askeri yetkililer söz konusu görüşmeye katılım sağladı.

Toplantıda, Irak'taki NATO misyonunun Irak ordusuna askeri eğitim ve danışmanlık sağlaması konularında iş birliği meseleleri masaya yatırıldı.

Irak ordusuna yönelik eğitimlerde koordinasyon ve ortak iş birliği elde edilmesi doğrultusunda, ordudaki askeri sistemin geliştirilmesi ve modernleştirilmesi hususlarında mutabık kalındığı bildirildi.

Irak tarafı görüşmelerde, Irak'ın NATO ile güçlü bir ortaklığa sahip olduğunu vurgularken, ülkenin IŞİD'e karşı mücadelesinde NATO'nun rolünün büyük olduğunu kaydetti.

Bağdat yönetiminin Savunma Bakanlığı ile iletişim ve iş birliğinin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen NATO komutanı Iannucci, "Irak ordusunun terörle mücadeledeki başarısına" övgülerde bulundu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.