Bahçeli'den 'Gara' açıklaması: HDP PKK'nın ta kendisi, aynadaki aksidir

Bahçeli'den 'Gara' açıklaması: HDP PKK'nın ta kendisi, aynadaki aksidir

MHP lideri Devlet Bahçeli, 13 Türk vatandaşının PKK tarafından Kuzey Irak Gara'da bir mağarada katledilmesiyle alakalı açıklama yaptı.

Bahçeli, 13 Türk vatandaşının PKK tarafından Kuzey Irak Gara'da bir mağarada öldürülmesine ilişkin ''Terörü hilesiz veya hilafsız kınayamayan, kurduğu cümlelere 'ama'ları, 'fakat'ları el yapımı patlayıcı gibi konuşlandıran, zevahiri kurtarabilmek amacıyla kanlı örgütün adını anmaktan bile imtina edenler sadece korkak değil, sadece kokuşmuş değil, aynı zamanda terörün irili ufaklı koçbaşlarıdır'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 

''Beka mücadelesini küçümseyen kim varsa adidir, alçaktır. Terörü hilesiz veya hilafsız kınayamayan, kurduğu cümlelere 'ama'ları, 'fakat'ları el yapımı patlayıcı gibi konuşlandıran, zevahiri kurtarabilmek amacıyla kanlı örgütün adını anmaktan bile imtina edenler sadece korkak değil, sadece kokuşmuş değil, aynı zamanda terörün irili ufaklı koçbaşlarıdır. Harekat süresince teröristlere ait barınak sığınak ile pek çok yer tahrip edilmiştir. Çok sayıda terörist ihanetlerinin bedelini canlarıyla ödemiştir."

''Gara öncesiyle gara sonrası aynı olmayacak"

"Terör elebaşları mağaralarına gömülmelidir. Bundan sonra terörle mücadele stratejisi bakımından Gara öncesiyle Gara sonrası inanıyorum ki aynı olmayacaktır. Bu sefer ateş, yalnızca düştüğü yeri yakmayacak, PKK’nın yanında yöresinde saf tutan kim varsa çembere alıp tepeden tırnağa tutuşturacaktır."

''Hainlerin kafaları kopartılacaktır"

"PKK terör örgütü ya silahlarıyla birlikte ve son teröristine kadar güvenlik güçlerine teslim olup Türk adaleti önünde hesap verecektir ya da azdan az çoktan çok gidecek, hainlerin kafaları kopartılacaktır. Herkes tarafını ve tercihini yapmak mecburiyetindedir. Cumhuriyet'in 100. yılına terörü bitirerek ulaşmalıyız. Herkes nerede durduğunu gözden geçirmelidir."

HDP'ye sert tepki

"Bilinmelidir ki, dağda elde edilen stratejik ve mukayeseli üstünlüğü TBMM’de kaybetmeye, TBMM’de eritmeye ne sabrımız ne de tahammülümüz kalmıştır. Türk devletinin ekmeğini yiyip havasını soluyan, hazinesinden geçinip imkanlarından yararlanan, sonra da dönüp bu devletin varlığına diş bileyen, nifak saçan, suikast düzenleyen teröristlere güzellemeler yapan siyasi terör safralarının yakasından tutmak millet vekaletinin iffetini taşıyan her muhterem milletvekili için namus meselesidir."

''Yeter artık sabır taşı çatladı bıçak kemiğe dayandı"

"Teröriste gerilla diyen milletvekillerine katlanamıyoruz. Yeter artık sabır taşı çatladı bıçak kemiğe dayandı. Bu mesele varoluş yok oluş meselesidir. İp inceldiği kadar incelmiştir kopacağı varsa zaten kopacaktır."

''HDP'nin ipi Kandil'dedir"

"HDP geçmişteki sözde diplomatik çabalardan bahsediyor. Neyin diplomasisi? HDP, iktidar kayıpların ailelerine hesap verme konumundadır diyor. Utanmazlar. HDP PKK'nın ta kendisi aynadaki aksidir. HDP'nin ipi Kandil'dedir."

''Bu milletvekillerinin aldığı maaş haramdır zıkkımdır"

"Gara katliamıyla ilgili Türkiye’yi suçlayan, mağaranın bombalandığını ileri süren bölücü milletvekillerinin Gazi Meclis’ten tasfiyesi bugün değilse ne zaman yapılacaktır Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu kapsamda açtığı soruşturmayı hayırlı bir gelişme olarak değerlendiriyor, taviz verilmeden alayının üstüne gidilmesini temenni ediyorum. Bu milletvekillerinin ve diğer HDP’lilerin milletin vergileriyle aldığı maaş haramdır, zıkkımdır. Ve bu HDP’nin kapatılması için zaman kaybetmek devletimizin egemenlik haklarına ileri düzeyde zarardır."

CHP'ye de seslendi

"Ya CHP'ye ne demeli? CHP yönetimine sesleniyorum; Gara katliamcısı PKK'yı saklamak ne size ne de gayri meşru dostunuza hiçbir şey kazandırmayacak, bilakis aziz milletimizin gözünden ve gönlünden daha da düşürecektir. Korkmayın, çekinmeyin, HDP'ye ve bölücü terör örgütüne verilmiş bir sözünüz yoksa PKK'ya katil demek, eşkıya demek, terörist demek, cani demek size ancak onur, ancak şeref, millet nezdinde de itibar kazandıracaktır."

''Yargıtay inanıyorum ki gereğini yapacaktır"

"Yargıtay inanıyorum ki gereğini yapacaktır. İP'in başkanı HDP'nin kapatılması konusunda avam bir dil kullanarak üç kağıt yapıldığını beyan etmiş. Bizim kimin üç kağıt yaptığını iyi biliyoruz. İP'in başkanı HDP'nin kapatılmasının kendileriyle alakalı olmadığını söylüyor. İttifak ortakları birbirinin ayağına hiç basar mı? CHP ile İP rahat olsunlar olacaklar zorlarına gitmesin.''

Kaynak: NTV

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.