Bahçeli'den Macron'a 'Sophie Petronin' göndermesi

Bahçeli'den Macron'a 'Sophie Petronin' göndermesi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İslam’ın dünyanın her yerinde kriz yaşadığını ileri sürmek, bu nedenle yapılandırılacağından bahsetmek muhteris ve müflis Macron’un haddi değildir. Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron’un kafa yoracak, mesele yapacak başka işi, başka gündemi, başka meşgalesi yok mudur? Bu siyasi şizofren ne hakla İslam’ı yapılandırmayı hedef olarak belirlemiştir? Biliyor ve iman ediyoruz ki; Allah katında kıyamete kadar geçerli olan tek hak din İslam’dır."

Sophie Petronin açıklaması

"Macron aslında en büyük dersi kendi ülkesinde alacaktır. Anlaşılan geçtiğimiz haftalarda yaşadığı sarsıntının etkisinden henüz kurtulamamıştır. Şöyle ki; Batı Afrika ülkelerinden Mali'nin kuzeydoğusundaki Gao bölgesinde insani yardım çalışması yürüten bir Fransız kadın, Mağrib El Kaidesi isimli örgüt tarafından 2016 yılında kaçırılmıştır.

Bu kadın 4 yıl aradan sonra serbest bırakılarak Fransa'ya dönmüştür. Karşılama heyeti arasında Macron da yerini almıştır. Kendisine eski ismiyle seslenenlere itiraz eden bu Fransız kadın, din olarak İslamiyeti seçtiğini, isminin de Meryem olduğunu haykırmış, Macron şaşkınlıktan şoka girerek olay mahalini apar topar terk etmiştir."

"(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Bu sisteme eleştiri getirenlerin iddiaları çürüktür. Milletimizin istediği kaos değildir. Birlik ve beraberliktir. Ha CHP, ha TKP... Sorarım sizlere... Bunlar arasında ne fark vardır. Terörist Demirtaş'ı aynı üslupla öven bunlar değil midir? Birlikte anayasa yazmaya hazırlanan birbirlerine gülücükler saçan bunlar değil midir?"

"(Berlin'de camiye polis baskını) Batı zihniyeti ahlaken ve zihnen çöküş aşamasındadır. Berlin'de bulunan Mevlana Camii'ne geçen hafta yapılan polis baskını inançlarımıza yönelik adi bir suikast girişimidir."

"(Azerbaycan-Ermenistan savaşı) Ateşkes zaman kaybıdır. Vatan toprakları mücadele ile alınacak. Hangi silahı alıp almayacağımızı ABD'ye mi soracağız."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.