Bakan Koca: Sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet ediyorum

Bakan Koca: Sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet ediyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde azalan test sayısının vaka sayısının azalmasının sebebi değil sonucu olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

17 günlük kapanma tedbirleriyle koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş hızını artırmayı amaçladıklarını belirten Koca, bunun sonuçlarının hastane yatışları ve vaka sayılarında görülmeye başlandığını söyledi.

Vaka sayılarındaki düşüş ile test sayısı arasında bağlantı kurma çabalarının "asılsız" olduğunu ve "iyi niyetli" bulmadıklarını ifade eden Koca şöyle devam etti:

"Testler semptom gösteren ya da temaslı kişilere yapılmaktadır. Kısıtlamalarla birlikte temaslı sayısının azalması beklenen bir durumdur. Test sayılarının düşmesi, vaka sayılarının düşmesinin sebebi değil sonucudur."

"Geçtiğimiz haftalarda yeni bir zirve yaşadık. Düşüş hızını artırmak amacıyla tam kapanma zaruret haline geldi... Son iki haftada hastanelere müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya azaldı."

"Bu sürecin sonunda vaka sayılarının gerçekten azaldığı bir süreci yaşamak istiyoruz, bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz."

"Salgını yenmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet ediyorum."

Kaynak: BBC Türkçe

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum