Bakan Soylu'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: İstediğimiz sözleşmeyi imzalarız, istediğimizden çıkarız

Bakan Soylu'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: İstediğimiz sözleşmeyi imzalarız, istediğimizden çıkarız

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstediğimiz uluslararası sözleşmenin altına imza atarız, buna hakkımız var, bu bizim egemenlik hakkımızdır. İstediğimizden de çıkarız. Nitekim Avrupa'da bir çok ülke var. Bu sözleşmeye şerh düşen, bu sözleşmeyi imzalamayan. En son Polonya. Lezbiyen, gay, trans, bütün bunlara itiraz ettiği için, kendi toplumunu yanlış yönlendirebileceğine, yanlış nüfuz edebileceğine inandığı için buradan çıktı. Polonya çıktı. Dünya da yıkılmadı yani.

İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanması 2011 yılıdır. Ama yürürlüğe giriş tarihi 2014'tür. Oysa biz 2012 yılında 6284 sayılı "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi'ne "  dair kanunu çıkardık. Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesinden önce attığı adımlar, gerçekleştirdiği yasal düzenlemeler, aldığı olumlu saha sonuçları ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi karşısında yok sayılıyor veya ona ciro edilmeye çalışılıyor.

Dünyanın bu konuda karşı karşıya kaldığı cinayet oranları belli, bunları dün yayınladım. Avrupa'nın belli, Türkiye'nin de belli. Bizim için 1 sayısı da fazla bunu ifade ediyorum. Ama bize bu konuda vaaz-u nasihat etmeye çalışanlar ve bize bu konuda 'sanki her şey bitti, yarından itibaren Türkiye'de kadına ait, aile içi şiddete ait meselelerde hiçbir adım atmayacağımızı ve çok farklı durumlarla karşı karşıya kalacağımızı' iddia edenler hem Türkiye'nin kapasitesine hem yasalarımıza hem kanunlarımıza hem kurumlarımıza hem de bu kadar çabamıza haksızlık etmektedirler.

Bizim bu sözleşmeden çıkma hakkımız var, sözleşmenin 80. maddesi bunun çok açık bir şekilde ifade ediyor. Cumhurbaşkanı'nın kararıyla kararnamesini birbirinden ayırt edemeyenler maalesef bu konudaki değerlendirmeleri istedikleri gibi yapmaya çalışıyorlar."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.