Baltık Denizi'nde Rus jetlerinden NATO uçaklarına önleme

Baltık Denizi'nde Rus jetlerinden NATO uçaklarına önleme

Baltık Denizi’nde Rus savaş jetleri, NATO ülkelerine ait iki uçağı Baltık Denizi üzerinde engelledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma Kontrol Merkezi’nden yapılan açıklamada, Baltık Denizi hava sahasında ülke sınırlarına yaklaşan ABD ve Almanya donanmalarına ait iki uçağa Su-27 jetiyle önleme yapıldığı belirtildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, açıklamada, “28 Eylül tarihinde Rusya hava sahası kontrol araçları Baltık Denizi’nin tarafsız suları üzerinde, Rusya sınırına yaklaşmakta olan 2 hava hedefi tespit etti” denildi.

Hedeflerin tanımlanması ve Rusya sınırını ihlal etmelerinin önlenmesi amacıyla Baltık Filosu hava savunma kuvvetlerine ait Su-27 avcı uçağının havalandığı belirtilen açıklamada, “Rus avcı uçağının mürettebatı, hava hedefini ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait P-8A Poseidon devriye uçağı ve ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait P-3C Orion devriye uçağı olarak belirledi ve Baltık Denizi üzerinde onlara refakat etti” ifadelerine yer verildi.

Uçakların rotalarını değiştirmelerinin ardından Rus jetinin kendi üssüne döndüğü ifade edilen açıklamada, yabancı uçakların Rusya sınırını ihlal etmesine izin verilmediği vurgulandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum