Rus jetlerinden İngiliz uçaklarına önleme

Rus jetlerinden İngiliz uçaklarına önleme

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz hava sahasında dört İngiliz askeri uçağına önleme yapıldığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi’nin açıklamasına göre Karadeniz hava sahasında ülke sınırlarına doğru yaklaştığı saptanan, aralarında iki avcı uçağının da bulunduğu dört İngiliz askeri uçağına Su-27 jetiyle önleme yapıldı.

Rus hava sahası kontrol araçlarının, Karadeniz’in tarafsız karasuları üzerinde Rusya sınırlarına yaklaşmakta olan dört hava hedefi tespit ettiği belirtilen açıklamada, hedeflerin belirlenmesi ve sınırın ihlaline izin verilmemesi amacıyla Güney Askeri Bölge hava savunma güçlerine ait bir Su-27 avcı uçağının havalandırıldığı kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı uçakların önleme yaptığı anlara dair görüntüleri paylaştı:

“Rus avcı uçağının mürettebatı, hava hedeflerini İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait RC-135 stratejik keşif uçağı, 2 adet Typhoon avcı uçağı, KC-3 tanker uçağı olarak belirledi ve onlara Karadeniz hava sahasında refakat etti” ifadelerine yer verilen açıklamada, İngiliz uçaklarının sınırı ihlal etmelerine izin verilmediği vurgulandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’in tarafsız suları üzerinde Su-27 jetinin İngiliz askeri uçaklarına yaptığı önlemenin videosunu yayınladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.