Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Dilaver Hüseyin Saidi cezaevinde hayatını kaybetti

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Dilaver Hüseyin Saidi cezaevinde hayatını kaybetti

Cemaat-i İslami liderlerinden 83 yaşındaki Dilaver Hüseyin Saidi, Bangladeş'te tutulduğu cezaevinde kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Dilaver Hüseyin Saidi, 83 yaşında Bangladeş'te tutulduğu cezaevinde yaşamını yitirdi.

Cemaat-i İslami'nin başkan yardımcısı ve Bangladeş parlamentosunda eski bir milletvekili olan Saidi, pazartesi günü hayatını kaybetti.

Saidi'nin pazar günü kalp krizi geçirmesinin ardından kaldırıldığı tedavi gördüğü sırada hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

13 yıldır hapishanede olan Saidi birçok sağlık sorunuyla karşı karşıyaydı.

Saidi'nin ölümünün ardından Cemaat-i İslami mensupları, hastane önünde toplanarak "gerçek dışı iddialarla Saidi'yi hapsettiği" gerekçesiyle Bangladeş yönetimini protesto etti.

Dilaver Hüseyin Saidi, 1971'deki iç savaş sırasında Pakistan ordusunun işlediği suçlarda parmağının bulunduğu iddiasıyla idam cezasına çarptırılan Cemaat-i İslami liderlerinden biriydi.

Bangladeş Yüksek Mahkemesi 2014 yılında, Said hakkında verilen idam cezasını ömür boyu hapis cezasına çevirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.