"Bangladeş'te Arakanlı mültecilerin kampında çıkan yangın planlı bir sabotaj eylemi"

"Bangladeş'te Arakanlı mültecilerin kampında çıkan yangın planlı bir sabotaj eylemi"

Bangladeş'teki bir Soruşturma Komitesi "Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kampında çıkan yangının "planlı bir sabotaj eylemi" olduğuna hükmetti.

(Fotoğraf: Twitter / Abdul Wajed)

Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kampında çıkan yangını soruşturan komite, yangının "planlanmış bir sabotaj eylemi" sonucunda çıktığını açıkladı.

Reuters'a konuşan Soruşturma Komitesi Başkanı Ebu Sufyan, 150 görgü tanığına dayandırdıkları rapora göre "yangının planlı bir sabotaj eylemi" olduğunu söyledi.

"Yangının Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kampında aynı anda birçok farklı yerde çıkmasının planlanmış bir eylem olduğunu gösterdiğini" belirten Ebu Sufyan, "militan grupların kamplarda üstünlük kurmayı amaçladığı kasıtlı bir girişimi olduğunu" ifade etti.

"Yangının hangi militan gruplarca çıkarıldığına" açıklık getirmeyen Ebu Sufyan, "emniyet teşkilatının olayın arkasında hangi grupların bulunduğunu ortaya çıkarması için daha geniş kapsamlı bir soruşturmanın gerçekleştirilmesi gerektiğini" dile getirdi.

Bangladeş'teki mülteci kampında 5 Mart'ta çıkan yangında yaklaşık olarak 2 bin 800 çadırın, eğitim ve sağlık merkezleri dahil 90 tesisin kullanılamaz hale geldiği düşünülüyor.

Yetkililer, yangınlar sonucunda 12 binden fazla Arakanlı Müslümanın çadırsız kaldığını tahmin ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.