'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

Emniyet Genel Müdürlüğü, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sosyal medya platformlarında uygunsuz içerik ve mesaj paylaştığı gerekçesiyle 78 kişi hakkında işlem başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Suriye topraklarında başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sosyal medya platformlarında uygunsuz içerik ve mesaj paylaştığı gerekçesiyle 78 kişi hakkında işlem başlattığını duyurdu.

Konuyla ilgili ilk gözaltı ise Birgün gazetesinin internet sorumlusu Hakan Demir'e geldi. Demir'in, gazetenin sosyal medya hesabında yaptığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı paylaşımıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığı ve Vatan Emniyet'e götürüldüğü kaydedildi.

Emniyet, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Bazı sosyal medya platformları ve muhtelif internet siteleri üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Barış Pınarı Harekatı üzerinden halkı kin ve nefrete tahrik eden paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.Söz konusu paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur; 09.10.2019 tarihi itibari ile başlamış bulunan Barış Pınarı Harekatı üzerinden ülkemiz aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik eden, güvenlik güçlerimizin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yaptığı görülen 78 şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır."

"Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.